Není typičtějších podzimních receptů než těch z dýní. Připravme si tedy skvělou a nutričně vyváženou pomazánku z dýně, která chutná skvěle nejenom na topinkách a opečeném pečivu, Pomazánka je díky svému složení skvělou volbou pro vegetariány a vegany. Zde máte recept.
Ingredience:
- 400 g dýně (hokaido nebo jiný druh dýně)
- 180-200 g přírodního tofu
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 čajové lžičky mletého červeného chilli (můžete upravit podle své chuti)
- Sůl a pepř podle chuti
- Hrnek microgreens ředkve
Postup receptu na dýňovou pomazánku:
- Příprava dýně
Dýni rozřízněte a vydlabejte vnitřek, nakrájejte ji na menší kousky. Můžete ji péct v předehřáté troubě na 200 °C asi 20-25 minut, nebo vařit v hrnci s vodou, dokud není měkká.
- Příprava tofu
Tofu rozmělněte v rukou a dejte na rozehřátou nepřilnavou pánev. Přidejte kari a sójovou omáčku a orestujte.
- Příprava pomazánky
V mixéru smíchejte dýni, tofu, mleté chilli, sůl a pepř. Mixujte do hladké konzistence. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody. Ochutnejte a přidejte další kari, sůl, nebo pepř. Nakonec přidejte nasekanou microgreens ředkev a promíchejte.
- Podávání
Dýňovou pomazánku podáváme na topince, opečeném pečivu nebo ji můžeme použít jako dip k zelenině.
Dobrou chuť! Chcete tipy na další báječné recepty? Stáhněte si e-book o microgreens, kde najdete 5 oblíbených receptů. E-book stáhnete zde.