Microgreens recepty na snídani 3x jinak

 

Neumíte si představit snídani bez křupavé zeleniny? A že zrovna v lednici žádnou nemáte? Od toho pěstujete přeci (mimo jiné) microgreens. Drobná zelenina chutná nejlépe čerstvá a my se nyní podíváme na to, jak jí u snídaně plně využijeme a neskutečně si pochutnáme. Recepty na obědy a večeře naleznete v našem e-booku, který si můžete zdarma stáhnout zde

 

Na pečivo a v pomazánkách

Pokud je pečivo hlavním stavebním kamenem vaší snídaně, určitě se každé ráno pohlížíte po tom, jak talíř dozdobit a zároveň přidat jídlu vitamíny. V rámci microgreens můžete použít jakýkoliv druh, od pálivější ředkve, po jemný hrášek či křupavou slunečnici. Prostě microgreens ustřihněte a vytvořte si z nich oblohu, rychlý salátek nebo je prostě položte na samotné pečivo.

pečivo - recept

 

Pokud milujete pomazánky všeho druhu, skvělou ingredienci jsou microgreens. Zkuste tvarohovou pomazánku s microgreens ředkví, hrachem nebo hořčicí. Taky se můžete utlouct pro kvasnicovou pomazánku s vajíčky? Opět ji skvěle dochutí ředkev. Chcete kromě chuti pomazánce dodat i makroživiny v podobě bílkovin? Přidejte microgreens slunečnici nebo hrách. Pomazánek v kombinaci s mikrozeleninou lze vytvořit minimálně desítka.

 

 pecivo-recept2

 

Omeleta a míchaná vajíčka

Vajíčka, věrný to snídaňový společník. Ať volíte míchaná vajíčka či omeletu, přidejte k nim microgreens, dochuťte s nimi váš pokrm ale až na konci tepelné úpravy, ať neztratíte zbytečně vitamíny. Ideální mikrozeleninou hodící se k vajíčkům je ředkev a hořčice.

 

 snídane-recept1

 

Smoothie

Snídáte zeleninová smoothie? Oživte svůj nápoj oblíbenými odrůdami microgreens, snítka této zeleniny bezvadně dochutí každé smoothie a stane se ještě větší vitamínovou bombou. Ideální je použít šťavnatější odrůdy, tedy hořčici, dýni, ředkev nebo jetel. 

 

jgh

 

Recept na tvarohovou pomazánku s microgreens ředkví

 

Budete potřebovat

  • 250g tvarohu
  • hrst microgreens ředkve
  • dvě vejce na tvrdo
  • lžíce bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř

 

Příprava

 

Smíchejte tvaroh s nakrájenými nebo nastrouhanými vajíčky, přidejte lžíci jogurtu, hrst microgreens ředkve (pár rostlinek nechte na ozdobu) a dochuťte solí a pepřem. Servírujte na pečivu, dozdobte microgreens ředkví.

 

Další recepty najdete v našem e-booku, který si můžete zdarma stáhnout zde