Pěstování microgreens ve školách? Ano, seznamte se s projektem Hotelové školy Brno

Když se s námi spojila Hotelová škola v Brně ohledně pěstování microgreens, ještě jsme netušili, že vlastně naše cíle, vize a společné názory si velmi souzní. Žáci školy se účastnili projektu "Pěstování microgreens". Cílem bylo seznámit studenty s moderním přístupem k pěstování zdravé zeleniny krok za krokem a prohloubení jejich dosavadních znalostí o přístupu k životnímu prostředí, přírodním zdrojům a novým trendům v rámci zdravého životního stylu. Z naší strany proběhla ve škole přednáška s ukázkou pěstování microgreens a studenti se dali do práce. 

 

škola studenti

 

Během pár dnů tak bylo možné v prostorách školy vidět první zelenající se mikropolíčka plná různých druhů zeleniny. Slogan microFeeldu, že pěstovat zeleninu může opravdu každý, tak dostal nový rozměr, ano pěstovat zeleninu může opravdu každý a mohou i studenti na chodbě ve škole. A proč by to tak nemohlo jít všude že? 


škola 2

 

Sklizená zelenina, kromě toho, že studentům přiblížila pěstování microgreens a hydroponii, byla použita do mnoha zajímavých receptů. Motto školního projektu bylo nesmírně výstižné a krásné, část ho s dovolením citujeme: "Chceme, aby žáci měli radost z toho, že si sami něco vyprodukují, a aby tu radost sdíleli s ostatními. Prostě, aby se naše Země stala lepším místem pro život." Máme nesmírnou radost, že jsme se mohli stát součástí projektu pěstování vlastní zeleniny v Hotelové škole v Brně. Moc děkujeme za novou zkušenost a těšíme se na další spolupráci!