Řeřicha je vlastně takovou nejznámější a nejpoužívanější microgreens variantou dob minulých. Klíčení řeřichy na vatě si všichni pamatujeme i ze školy. Řeřicha rychle roste, má výraznou vůni a hodí se do všech slaných pokrmů. Můžete jí sklidit již pátý den od zasetí. Obsahuje velké množství vitamínů, minerálů a enzymů.
Microgreens řeřicha
Doba klíčení: 2 dny poté vystavit světlu
Doba sklizně: 5. - 10. den
Růst: roste dobře hydroponicky i v půdě
Chuť: bylinná, výrazná
Hodí se do polévek, sušená i čerstvá, do náplní, nádivek, salátů, na ozdobu kanapek nebo do pomazánek, k masu, rybám a přílohám.
Naše zkušenosti: řeřicha roste skvěle, pěstování je vhodné i pro začátečníky. Má jemné listy. Pokud řeřichu vystavíte přímému slunci začne velmi brzy žloutnout, proto tedy, nedoporučujeme pěstovat za oknem, kam dopadají přímé sluneční paprsky.